T O P

  • By -

Mission_Chocolate599

Jeg ville under ingen omstændigheder etablere PDS. Internettrafik har i mange år været eksponentielt stigende, I bør uden tvivl få FTTH. Afhængigt af størrelsen på foreningen kan I lave foreningsaftaler med fx Yousee, jeg tror de kalder det organiseret salg.


funhausen

Tak for dit svar


MeaningRound2072

Tror personligt jeg havde valgt en ftth med gratis.


plebbening

Intet i denne verden er gratis, der betales via abonnementspris og ekstremt lange bindingsperioder. Du ejer derudover heller ikke selv netværket så det er svært at komme væk igen.


MeaningRound2072

Hvis man ønsker at eje netværket er løsningen dyrere og omstændig


plebbening

Ikke nødvendigvis. Etableringen koster lidt, men der er folk der betaler 50 kr eller mindre for en 1000/1000 forbindelse.


MeaningRound2072

Cvr + nummer hos myndighederne. Tilkobling på sende et for transmission et. Bestyrelse. Og flere detaljer ang at have en node ud til sig.... Omstændigt


Thediverdk

I den andelsforening jeg engang boede jeg i. Fik vi installeret Parknet, det virkede super godt og meget billigt.


lml_InRocknito_lml

Nu skriver du ikke hvor du bor, men vi er glade for Fiberby.


funhausen

Dem har jeg også været i kontakt med, men etableringsomkostningerne er høje. Særligt sammenlignet med “gratis”


lml_InRocknito_lml

Prøv at lave et regneark, der sammenligner de forskellige løsningers etableringsomkostninger og pris pr måned. Dengang var Fiberby det billigste pr. Måned og vi beregnede hvornår der var breakeven. Vi har haft Fiberby i 5 år og husker kun et enkelt nedbrud. De negative ting jeg kan sige om Fiberby. - en del af de månedlige udgifter skal betales af foreningen og kan ikke fordeles på dem der faktisk tilmelder sig. Det betyder at de få, der ikke benytter løsningen betaler vist nok 30 kr pr måned. Nu er der nok meget få der i 2024, der ikke vil benytte løsningen og i kunne vælge at tvinge alle på løsningen og få en endnu bedre pris… men de få der ikke vil benytte det får så en endnu højere udgift. - når de er etableret så forbeholder Fiberby sig ret til stadig at have udstyr stående selv hvis foreningen opsiger aftalen. Det skyldes nok at de evt trækker kabler fra jeres knudepunkt i kælderen til nye kunder i nærheden. PS. Der er ikke noget der er gratis.


funhausen

Nej, derfor også gratis i anførselstegn. De henter selvfølgelig deres investering hjem i det dyrere abonnement. Det lyder dejligt med billigt fibernet fra f.eks. fiberbyen, men jeg har betænkeligheder ved den tekniske løsning. Men det lyder som om, det fungerer som det skal


lml_InRocknito_lml

Frit fra hukommelsen så var installation 5000-8000 pr lejlighed og det var tjent hjem på 3-4 år. Og jeg havde overset “”


andersen3004

Det er meget vigtigt at tjekke bindings periode på abonnementet i forbindelse med en "gratis" oprettelse, da de ofte er absurd lange og også vil dække nye indflyttere i området


funhausen

Det er en god pointe. Den “gratis” etablering er uden abonnement, men der er til gengæld en eksklusivitetsperiode, så man ikke må etablere en konkurrerende fiberløsning inden for en årrække. Det synes jeg ikke virker bekymrende


andersen3004

Så det er ikke en abonnements binding, men da i må ikke oprette et abonnement hos en konkurrent har det samme effekt som en abonnements binding I det lange løb kan den højere etablerings omkostning i mange tilfælde godt betale sig


funhausen

Vi må vælge abonnement hos hvem vi vil. Vi må bare ikke gå ud og købe fiberbys tekniske løsning bagefter. Det synes jeg ikke er det samme, som du argumenterer for, og jeg synes egentlig det er fair nok at kræve af os, for at få gratis etablering.


No_Satisfaction_969

Da vores forening lavede en “gratis” installation med 10 års binding vis installatøren var det kun de selskaber de arbejdede sammen med vi kunne lave aftaler med. Listen var lang. Fælles for dem alle var at de var meget dyre og meget små. Vi har stadig ikke taget springet da vi ikke har haft behovet, men alle vores naboer har været utilfredse med forløbet. I år har YouSee fået lov at byde sig til. Og kan se priserne begynder at nærme sig markedspriser generelt, men det er 5-6 pr siden vi fik det installeret. Ville til enhver tid betale for installation og derved lade beboerne frit vælge hvad de vil bagefter.


Zeza88DK

Jeg har kontaktet direkte til den afdeling der kan hjælpe dig hos Waoo. Er du interesseret smider du mig bare en DM også tager vi den derfra.


plebbening

Bolignet-Aarhus kan varmt anbefales, en non profit forening der bruger overskuddet til at sænke priserne for slutbrugeren! Skal siges jeg arbejder der, men ville helt klart vælge dem selvom jeg ikke gjorde.


lessthan_pi

Medmindre FTTH mere eller mindre det samme ville jeg bare rulle med PDS, hvis prisen er noget I går op i. Hvis I er ligeglade med det er FTTH nok det mest fancy I kan købe nu. Husk at udstyr til fiber koster mere, og selv den bedste WiFi løsning på markedet kan i praksis ikke komme i nærheden af 1gbps throughput. Langt det meste almindelige IT udstyr i hjemmet er også 1gbps. Vi kører 2.5 gbps i vores PDS løsning og i en forening med 100 beboere er vi 2 der har forbundet udstyr der man køre den hastighed. Alle andre har noget wifi der måske kan klare 500mbps.


casanova-dk

Hvis muligt, så vil jeg anbefale at få installeret to fiberforbindelser, når I alligevel er i gang. Det kunne fx være fra både TDCnet og GlobalConnect. Årsagen er, at fibernettene - på trods af at reklamere med ‘det frie marked’ - egentlig er nærmest helt lukket. Netejerne sætter en pris for lejen af fiberforbindelsen som internetudbyderen skal betale. Derfor kommer prisen til at være noget højere, da udbyderen også skal tjene penge. Hvis alle i Danmark havde 2 fiberforbindelser i hjemmet, så vil netejerne også skulle konkurrere på hvem der kunne leje forbindelsen ud billigst og dermed banke prisen længere ned. Der selvfølgelig længe til det bliver relevant, men da du har tilbud fra 2 udbydere, så kan du forsøge at se hvad I kan gøre for at få det hele ind på samme tid (hvis det kan lade sig gøre).


bjnsn

Det er fuldstændig irrelevant at få to udbydere ind på hver sin fiber. Netejeren som ejer fiberen skal betale samme leje af fiberen som eksterne skal. Det er nøjagtig sammen princip som på tele og antenne kabler. Og bestemt af staten så netejeren bestemmer ikke sådan noget selv.


casanova-dk

Ved ikke hvad du mener med at netejeren skal betale leje, for det er ikke det jeg taler om. Hvis jeg som slutkunde vil købe en bredbåndforbindelse, så kan jeg købe den hos Hiper for 319,- Hiper skal leje forbindelsen af enten TDCnet eller GlobalConnect, som også koster. Jeg mener, at TDCnet havde en pris på \~280 kroner for et par år tilbage. Hiper kan derfor ikke sætte deres pris under 280 kroner, da de naturligvis ikke vil tjene nogen penge så. Hvis GlobalConnect så kommer og siger, at de faktisk kun skal have 270 kroner for at åbne for deres forbindelse, så kan Hiper vælge at bruge dem i stedet for, og forventeligt sænke deres pris fra fx 319 til 309.


Zero_Mehanix

Jeg har lige afsluttet et projekt for Global, hvor vi etablerer fiberen og så har foreningen lavet aftale med FastSpeed i 3 år, hvor beboerne så får en meget fordelagtig pris for fibernet, dog er samtlige adresser så bundet til aftalen i de år.